Rūkyti mėsos gaminiai
KAIMIŠKAS SKILANDIS
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Skilandis - tai vienas seniausių Lietuviško paveldo produktų. Gaminamas iš rankomis pjaustytos aukščiausios rūšies kiaulienos ir jautienos mėsos.
Rūkinama senoviškoje, kaimiškoje rūkykloje alksninėmis pjuvenomis.
ŠALTAI RŪKYTI KUMPIO LAŠINIAI
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Natūralus tradicinis lietuviškas produktas, brandintas sūryme, įtrintas natūraliais prieskoniais, kurie suteikia gaminiui subtilų skonį ir aromatą. Lašiniai, įtrinti pipirų ir česnako mišiniu, nudžiovinami ir rūkinami alksnio pjuvenomis kaimiškoje rūkykloje.
KARKUTĖS VYNIOTINIS
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Kiaulienos karka gaminama pabarstant aukščiausios kokybės mėsą juodaisiais pipirais, druska, smulkintais česnakais ir palaikius vieną parą, kad įsigertų prieskoniai ir druska, rūkinama natūralioje rūkykloje alksnio dūmu 8 valandas. Parūkytas kulniukų vyniotinis verdamas su juodaisiais pipirais, druska, česnakais ir lauro lapais tam, kad atsiskleistų ypatingas ir subtilus jo skonis.
ŠALTO RŪKYMO KIAULIENOS NUGARINĖ
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Suvalkijos krašto tradiciškai gaminamas mėsos gaminys, gaminamas iš aukščiausios rūšies kiaulienos nugarinės be lašinuko. Gamybos metu pasūdytas ir su prieskoniais laikomas mediniuose kubiluose. Vėliau išdžiovinamas ir išrūkinamas natūralioje rūkykloje alksnio dūmais.
Šalto rūkymo šoninės lašiniai
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Suvalkijos krašto tradiciškai gaminamas mėsos gaminys , gaminamas iš aukščiausios kokybės kiaulienos šoninės, kuri išpjaunama, pasūdoma ir įtrinta prieskoniais laikoma savaitę medinėse geldose. Išsisūdę lašiniai pabarstomi česnakais, lauro lapais, skaldytais juodaisiais pipirais.
Vėliau gerai nudžiovinama ir išrūkinama natūralioje rūkykloje alksnio dūmais.
KARŠTAI RŪKYTA KIAULIENOS NUGARINĖ
Aukščiausia rūšis
Šis aukščiausios rūšies produktas, gaminamas iš kiaulienos nugarinės. Subtilaus, alksnio pjuvenų skonio ir aromato, nugarinė gaminama taikant tradicinius technologinius apdorojimo procesus.
KARŠTAI RŪKYTI KIAULIENOS ŠONKAULIAI
Pirma rūšis
Tai taip pat vienas iš tradicinių lietuviškų gaminių, virtas ir po to išrūkytas natūraliomis alksninėmis pjuvenomis. Tai nuo senovės itin mėgstamas vyrų patiekalas, puikiai tinkantis kaip užkanda prie alaus.
"DZŪKŲ UŽKANDA" (K. RŪKYMO ŠONINĖ)
Aukščiausia rūšis
"Dzūkų užkanda" gaminama iš kiaulienos šoninės. Jog gaminys įgautų išraiškingą skonį ir tekstūrą, mėsa natūraliai sūdoma savaitę, vėliau rūkinama karštais alksnio dūmais. Lietuviški cepelinai Jūsų virtuvėje neapsieis be grietinės ir spirgučių padažo, kuriam puikiai tiks "Dzūkų užkanda".
ŠALTAI RŪKYTA "KERMOŠIAUS" DEŠRA
Aukščiausia rūšis
Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.
ŠALTAI RŪKYTA "TĖVIŠKĖS" DEŠRA
Aukščiausia rūšis
Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.
ŠALTAI RŪKYTA "MOČIUTĖS" DEŠRA
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.
KARŠTAI RŪKYTOS KIAULIŲ AUSYS
Kiaulių ausys sūdytos natūralių prieskonių ir druskos mišiniu, rūkintos kaimiškoje rūkykloje ir galiausiai išvirtos virimo katile. Puikiai tinka kaip užkanda prie alaus.
MAŽAI RŪKYTOS ŠVIEŽIOS NAMINĖS DEŠRELĖS
Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis
Šviežios mažai rūkytos dešrelės, pagamintos iš kiaulienos ir rūkintos senovinėje rūkykloje natūraliomis alksnio pjuvenomis. Išvirtos puikiai tinka kartu su raugintais kopūstais.
MAŽAI RŪKYTOS "IŠKYLOS" DEŠRELĖS
Aukščiausia rūšis
Šviežios mažai rūkytos dešrelės, pagamintos iš kiaulienos ir rūkintos senovinėje rūkykloje natūraliomis alksnio pjuvenomis. Išvirtos puikiai tinka kartu su raugintais kopūstais.