Mūsų gaminiai

Suvalkijos (Sūduvos) kraštas nuo seno buvo laikomas vienu turtingiausių Lietuvoje, jis garsėjo savo derlingomis žemėmis, puikiu derliumi bei išradingomis ir sumaniomis gaspadinėmis (šeimininkėmis). Jos ne tik, kad mokėjo skaniai ir skalsiai pamaitinti šeimyną, tačiau ir puikiausiai paruošdavo atsargas žiemai.

Su itin dideliu rūpestingumu prikėlę anuometines tradicijas šių dienų mėsos ruošimo procesuose, didžiuojamės galėdami pasiūlyti ne tik išskirtinės kokybės, bet ir itin malonaus skonio mėsos gaminius. Neabejojame, kad čia savo mėgstamą patiekalą ras tiek išskirtinius skonius mėgstantys gurmanai, tiek natūralumą ir tradicijas vertinantys suaugusieji bei vaikai. 

ŠALTAI RŪKYTI KUMPIO LAŠINIAI 

 Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Natūralus tradicinis lietuviškas produktas, brandintas sūryme, įtrintas natūraliais prieskoniais, kurie suteikia gaminiui subtilų skonį ir aromatą. Lašiniai, įtrinti pipirų ir česnako mišiniu, nudžiovinami ir rūkinami alksnio pjuvenomis kaimiškoje rūkykloje. 

KAIMIŠKAS SKILANDIS 

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis 

Skilandis - tai vienas seniausių Lietuviško paveldo produktų. Gaminamas iš rankomis pjaustytos aukščiausios rūšies kiaulienos ir jautienos mėsos. 

Rūkinama senoviškoje, kaimiškoje rūkykloje alksninėmis pjuvenomis.

VYTINTA JAUTIENOS NUGARNĖ

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Vytinta jautienos nugarinė pikantiško, salsvo skonio delikatesas. Delikateso ruošimas - gan ilgas, nemažai kantrybės reikalaujantis, procesas. Kruopščiai atrinkta mėsa sūdoma, brandinima, įtrynima prieskoniais ir vytinima. Jautienos nugarinė vytinama tol, kol praranda apie 50 procentų savo svorio. Skirtingai nuo gan sausos armėniškos basturmos, mėsytė išlieka labai minkšta, sultinga, vysdama įgauna salsvą skonį. Paprastai bet kokios rūšies vytintą mėsą įprasta tiekti užkandžiui, tačiau jautienos nugarinės griežinėliais galite paskaninti šviežių daržovių salotas, paruošti išskirtinių skonių vytintos mėsos suktinukų ir užkandėlių.

VYTINTA KIAULIENOS NUGARINĖ 

Aukščiausia rūšis

Vytinta kiaulienos nugarinė - gilias lietuviškas tradicijas turintis, burnoje tirpstantis gardumynas. Šis liesos mėsos produktas puikiai tiks ir patiks ne tik vaikams, bet ir tiems, kurie ypač rūpinasi savo mityba. Vytinta nugarinė puikiai tiks užkandžiams, sumuštiniams, makaronų ar ryžių patiekalams pagardinti.

KARKUTĖS VYNIOTINIS

Tautinio paveldo sertifikatas
Aukščiausia rūšis

Kiaulienos karka gaminama pabarstant aukščiausios kokybės mėsą juodaisiais pipirais, druska, smulkintais česnakais ir palaikius vieną parą, kad įsigertų prieskoniai ir druska, rūkinama natūralioje rūkykloje alksnio dūmu 8 valandas. Parūkytas kulniukų vyniotinis verdamas su juodaisiais pipirais, druska, česnakais ir lauro lapais tam, kad atsiskleistų ypatingas ir subtilus jo skonis.

KARŠTAI RŪKYTA KIAULIENOS NUGARINĖ 

Aukščiausia rūšis

Šis aukščiausios rūšies produktas, gaminamas iš kiaulienos nugarinės. Subtilaus, alksnio pjuvenų skonio ir aromato, nugarinė gaminama taikant tradicinius technologinius apdorojimo procesus.

ŠALTO RŪKYMO KIAULIENOS NUGARINĖ

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Suvalkijos krašto tradiciškai gaminamas mėsos gaminys, gaminamas iš aukščiausios rūšies kiaulienos nugarinės be lašinuko. Gamybos metu pasūdytas ir su prieskoniais laikomas mediniuose kubiluose. Vėliau išdžiovinamas ir išrūkinamas natūralioje rūkykloje alksnio dūmais.


ŠALTO RŪKYMO ŠONINĖS LAŠINIAI

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Suvalkijos krašto tradiciškai gaminamas mėsos gaminys, gaminamas iš aukščiausios kokybės kiaulienos šoninės, kuri išpjaunama, pasūdoma ir įtrinta prieskoniais laikoma savaitę medinėse geldose. Išsisūdę lašiniai pabarstomi česnakais, lauro lapais, skaldytais juodaisiais pipirais.

Vėliau gerai nudžiovinama ir išrūkinama natūralioje rūkykloje alksnio dūmais.

VYTINTOS "MARČIOS VAIŠĖS" 

Aukščiausia rūšis

Kiaulienos nugarinė sūdoma naudojant tik druską ir natūralius prieskonius. Brandinimo ir vytinimo procesai atliekami laikantis senų tradicijų. Šis produktas turėtų tikti tikriems maisto gurmanams.

KARŠTAI RŪKYTI KIAULIENOS ŠONKAULIAI 

Pirma rūšis 

Tai taip pat vienas iš tradicinių lietuviškų gaminių, virtas ir po to išrūkytas natūraliomis alksninėmis pjuvenomis. Tai nuo senovės itin mėgstamas vyrų patiekalas, puikiai tinkantis  kaip užkanda prie alaus.

KEPTAS VYNIOTINIS "RIEŠUTĖLIS" 

Aukščiausia rūšis

Tai vyniotinis, pagamintas iš aukščiausios rūšies kiaulienos išpjovos, įsuktos į vištieną, pagardintas lazdyno riešutais ir razinomis, iškeptas krosnyje. Tai itin prabangus savo skoniu ir sudėtimi patiekalas, skirtas tikriems skonio gurmanams.

KEPENINIS VYNIOTINIS

Aukščiausia rūšis

Švelnaus skonio, daugelio pamėgtas ir puikiai įvertintas tradicinis kepeninis vyniotinis, pagamintas pagal gilias senolių tradicijas iš kiaulienos kepenų ir pagardintas natūraliomis prieskoninėmis žolelėmis. Vyniotinis puikiai tiks Jūsų pusryčiams, užteptas ant skrebučio ar mėgstamos duonos riekelės arba kaip užkandis ant pietų stalo.

"DZŪKŲ UŽKANDA" (K. RŪKYMO ŠONINĖ)

Aukščiausia rūšis

"Dzūkų užkanda" gaminama iš kiaulienos šoninės. Jog gaminys įgautų išraiškingą skonį ir tekstūrą, mėsa natūraliai sūdoma savaitę, vėliau rūkinama karštais alksnio dūmais. Lietuviški cepelinai Jūsų virtuvėje neapsieis be grietinės ir spirgučių padažo, kuriam puikiai tiks "Dzūkų užkanda".

SŪDYTI LAŠINIAI GURMANAMS

 Aukščiausia rūšis

Pagal senolių tradicijas sūdyti lašiniai, dekoruoti prieskonių mišiniu, suteikiančiu subtilų, švelnų skonį. 

SŪDYTI KAIMIŠKI LAŠINIAI

Aukščiausia rūšis

Pagal protėvių tradicijas sūdyti lašiniai, pabarstyti natūraliais prieskoniais. Tai vienas seniausių ir autentiškiausių gaminių, ne veltui prigijęs tiek paprastų žmonių, tiek dvarų virtuvėse. Net ir šiandien jie laikomi vienu sveikiausių mėsos maisto produktų.

ŠALTAI RŪKYTA "KERMOŠIAUS" DEŠRA 

Aukščiausia rūšis

Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.

ŠALTAI RŪKYTA "TĖVIŠKĖS" DEŠRA

Aukščiausia rūšis

Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.

VYTINTA "SENOLIŲ" DEŠRA 

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis 

Subtilaus skonio vytinta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos ir jautienos.

ŠALTAI RŪKYTA "MOČIUTĖS" DEŠRA 

Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis 

Šaltai rūkyta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos, rūkinama alksninėmis pjuvenomis senoviškoje kaimiškoje rūkykloje.

VYTINTA DEŠRA "NYKŠTUKAMS" 

Aukščiausia rūšis

Subtilaus skonio vytinta dešra, pagaminta iš aukščiausios rūšies kiaulienos.

KARŠTAI RŪKYTOS KIAULIŲ AUSYS

Kiaulių ausys sūdytos natūralių prieskonių ir druskos mišiniu, rūkintos kaimiškoje rūkykloje ir galiausiai išvirtos virimo katile. Puikiai tinka kaip užkanda prie alaus.

MAŽAI RŪKYTOS ŠVIEŽIOS NAMINĖS DEŠRELĖS

 Tautinio paveldo sertifikatas

Aukščiausia rūšis

Šviežios mažai rūkytos dešrelės, pagamintos iš kiaulienos ir rūkintos senovinėje rūkykloje natūraliomis alksnio pjuvenomis. Išvirtos puikiai tinka kartu su raugintais kopūstais.

VYTINTOS DEŠRELĖS "GARDUMĖLIS"

Aukščiausia rūšis

Malonaus skonio vytintos dešrelės - tai puikus užkandis, tinkantis tiek prie alaus, tiek prie gaiviųjų gėrimų. Šios dešrelės neabejotinai papuoš jūsų vaišių stalą ir nepaliks abejingų jo skoniui ir vaizdui.

MAŽAI RŪKYTOS "IŠKYLOS" DEŠRELĖS 

Aukščiausia rūšis 

Šviežios mažai rūkytos dešrelės, pagamintos iš kiaulienos ir rūkintos senovinėje rūkykloje natūraliomis alksnio pjuvenomis. Išvirtos puikiai tinka kartu su raugintais kopūstais.

VYTINTOS KIAULIENOS JUOSTELĖS

Aukščiausia rūšis

Vytinta kiaulienos nugarinė, supjaustyta plonomis juostelėmis, prieš tai sūdyta sūryme iš natūralių prieskonių. Dėl savo švelnaus skonio šis produktas ypač tinka prie taurės vyno.